Nem tudott meglepetést okozni a pakisztáni női válogatott

2024. május 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Pakisztánnak nem csak a vébére készülő férfi, de a női válogatottja is Angliába látogatott, sőt, a női NH20-as sorozat kezdődött el és fejeződött be először. De mindannyiszor a papírforma érvényesült: az angolok könnyedén nyertek 3–0-ra.

London látképe (illusztráció)London látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az első mérkőzés álomszerűen kezdődött Pakisztán számára, de rémálomszerűen folytatódott. Az első két játszmában 1–1, a harmadikban pedig két újabb kaput szereztek, de Anglia erről a borzasztó 11/4-ről is fel tudott állni: most jött ugyanis Heather Knight és Amy Jones 67 futásos társulása, majd Knight és Danielle Gibson 41 futásosa, végül pedig Gibson és Sophie Ecclestone 44 futásosa, mialatt Knight és Gibson is 40 és 50 közötti egyéni pontszámot tudott begyűjteni – Anglia így 163 ponttal végzett. A kergetés nem csoda, hogy jobban indult, mint az első félidő, de az erőfölény végétől Pakisztán fokozatosan lassult, majd náluk is következett egy szép kis kapuvesztési sorozat, így aztán a 13. játszma táján már időarányosan az angolok álltak jobban, és ezt a végéig csak tovább fokozták, és sima, 53 futásos győzelmet arattak. Az egyébként most a 100. NH20-át játszó Amy Jones nem csak az első félidőben teljesített jól, de a másodikban is, ugyanis kapusként négy elkapást mutatott be, amivel összesen 75 kiejtésig jutott ezen a poszton: ez új angol női rekord lett.

A második mérkőzést szokatlanul nagy szünet után, hat nappal az első után játszották. Bár ez is sima angol győzelmet hozott, mégis egy pakisztáni játékos számára marad igen emlékezetes: Nidá Dár ugyanis megszerezte 136. és 137. NH20-as kapuját, amivel először beérte, majd meg is előzte az összesített listát vezető ausztrál Megan Schuttot. Ma például ő ejtette ki azt az Alice Capsey-t is, aki, főként egy játszmában ütött 5 négyesének köszönhetően 31 ponttal végzett, és így csapata legeredményesebb ütőse lett. Anglia összességében 144 futást ért el, ami alacsonyabb lett, mint múltkor, így felcsillant a remény a kergetők előtt: ám ez a remény hamar szerte is foszlott, mert az elejétől kezdve folyamatosan hullottak a kapuik. Még csak a 20 pontot sem tudta náluk elérni senki, és hárman is nullával búcsúztak, így csalódást keltő, 65 futásos vereségbe szaladtak bele. Capsey dobóként is nagyot alkotott ma: 2 kaput gyűjtött be, mindössze 2,0-s gazdálkodás mellett.

És bár a harmadik találkozó is hasonló eredménnyel zárult, mint az első kettő, de a vendégek ma is találhattak benne több pozitívumot, így értelemszerűen a hazaiak meg nem lehettek mindennel elégedettek. Danni Wyattal persze igen: ő ugyanis az első játékrészben 48 dobásból 87 futást teljesített. Igen ám, de a többiek ennek a nyomában sem jártak: a második legjobb eredmény ennek kevesebb mint az egyharmada lett, és ennek több oka is volt. Az még hagyján, hogy Nidá Dár még jobban elhúzott a ranglistán a mai 3 újabb kapujával, mert ő elég pazarlóan dobott. De Díáná Bejg is begyűjtött 3 skalpot, és ő már sokkal takarékosabb volt. És hiába hibáztak a mezőnyben többször is a pakisztániak, így is három kifutást is láttunk, ami nem vet jó fényt az angol ütősök összhangjára és figyelmére. De azért Wyatt 87-e így is elég volt ahhoz, hogy Anglia a sorozat legmagasabb pontszámával, 176-tal zárjon, ami rekord nagyságú kergetést tett volna szükségessé a vendégeknek. Náluk ugyan több játékos is viszonylag stabil játékot mutatott be a második félidőben, a korábbiakhoz képest így jóval jobb eredményt tudtak összehozni, egészen pontosan 142-t, de további javulásra is szükség lenne részükről, ha a hamarosan kezdődő ENN-sorozatban már valami eredményt is szeretnének elérni.

A két válogatott női NH20-as örökmérlege ezek után még egyoldalúbb lett, mint volt: most már 18 meccsből 17 angol győzelem van, és csak egyetlen árva pakisztáni siker.


Alapból nem látható kép
×