IPL: rövid időn belül harmadszor is az eső döntött fontos kérdésekben

2024. május 19. – Szerző: Krikettgalaxis

A Sunrisers lett a második az alapszakaszban, miután a Rajasthan Royals nem tudta megnyerni a ma esti mérkőzést a Kolkata Knight Riders ellen – méghozzá azért nem, mert eső miatt egyetlen labdát sem lehetett eldobni.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

És itt a 2024-es IPL utolsó csoportmeccse. Annak ellenére is hatalmas összecsapásnak néztünk volna ma elébe, hogy a Royals eléggé formán kívül került az utóbbi hetekben – hiszen mégiscsak ők voltak a tabellán a harmadikok (sőt, nemrég még másodikok), a vendég Kalkutta pedig az első. És még egy kis tétje is lett volna, ha a liláknak nem is, de a rózsaszíneknek igen: a Sunrisers mai sikere miatt kötelező lett volna számukra a győzelem, ha a második helyen akartak végezni, hogy a kényelmes első elődöntőbe juthassanak tovább.

A nézők szép számmal összegyűltek már a barszápárái stadionban, és kezdtek egész jó hangulatot is varázsolni – amikor a 19 órára tervezett pénzfeldobás előtt pár perccel szemerkélni, majd később rendesen esni is kezdett az eső, ezért a kezdést halasztani kellett. Miután elállt, nagyjából 20:40-kor már leszedték a ponyvákat a téglányról – csak hogy pár perc múlva újra visszahozzák őket, mert akkor megint esni, sőt, rövidesen ömleni is kezdett. Végül 22:30 táján ismét megjavult annyira az idő, hogy úgy döntöttek: megtartják a pénzfeldobást, és negyed órával később belekezdenek egy 7–7 játszma hosszúságú meccsbe! A pénzfeldobást a Kalkutta nyerte, és a dobást választották, aztán már kihirdetésre kerültek a kezdőcsapatok is – amikor újra esni kezdett, és mivel már nem igazán volt több halasztásra idő, nemsokára a mérkőzést lefújták.

Mivel a pénzfeldobás megtörtént, ez a találkozó már beleszámít a statisztikákba, de ugyanúgy 1–1 pont jár érte, mintha pénzfeldobás nélkül maradt volna el. Ami azt jelenti, hogy a Royals és a Sunrisers egyaránt 17 ponttal rendelkezik, győzelmeik száma is egyenlő (8), nettó futási arányban pedig a Haidarábád áll jobban (nekik 0,414, az RR-nek 0,273), így a narancsok végeztek a második helyen.

Az első elődöntőben tehát a Knight Riders és az SRH találkozik, a végselejtezőben pedig a Royals és a Royal Challengers.


Alapból nem látható kép
×