Nem kis bonyodalmak a dambullai LPL-klub körül

2024. május 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Direkt nem írtuk le a címben a klub nevét, ugyanis most már mi sem vagyunk biztosak benne. Tavaly Dambulla Aura volt, de idén új tulajdonoshoz kerültek, és Thunders lett a nevük. Most viszont az új tulajdonost letartóztatták, a csapatot jelenlegi formájában pedig kizárták. Lesz helyette másik.

Korrupció... (illusztráció)Korrupció... (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tavaly – története során először – döntőbe jutott az LPL-ben a Dambulla Aura, és bár azt elbukták, így is addigi legjobb eredményüket érték el a megszerzett ezüstéremmel. A korábban is már több tulajdonosváltáson átesett klub akkori birtoklóit ezek után pénzügyi csalással vádolták meg, és bár a hírekből nem derült ki, mi lett az ügy vége (talán még vége sincs), az biztos, hogy nemrég bejelentették, hogy az együttest az Imperial Sports Group veszi át. Tulajdonosuk így egy bangladesi származású, de már brit állampolgárságú ember, Támim Rahmán, vagy britesen írva: Tamim Rahman lett.

Most viszont Rahmánt is letartóztatták, amikor éppen Kolambából felszállt volna: bár a pontos részletek itt sem ismertek, de azt tudni lehet, hogy valamilyen korrupciógyanús ügyről van szó.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a csapat sorsa. Mint ismert: tegnapelőtt lezajlott a játékosárverés, és azok után, hogy a Thunders a korábbi Aura csapatából a legjobb játékosokat megtartotta, több ismert krikettezőt is megvett, köztük például a kiváló pakisztáni ütőst, Iftihár Ahmedet. A liga szervezőinek kifejezett célja, hogy a bajnokság előre eltervezett menete a sajnálatos események miatt ne boruljon fel, így már keresik a megoldást, hogy megmaradhasson a klub, nyilván új tulajdonossal, de már a megtartott és megvásárolt játékosokkal.

A szezon július elsején kezdődik, így már csak alig több mint egy hónap van az ügy rendezésére.


Alapból nem látható kép
×