Az eső esett, Pakisztán kiesett

2024. június 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Napok óta borzalmas az időjárás Florida egyes részein: már a második világbajnoki meccs maradt el a sok eső miatt. Itt a házigazda amerikaiak fogadták volna Írországot, és rendkívül izgalmas lehetett volna a találkozó – így viszont izgalmak nélkül az USA jutott tovább a csoportból, Pakisztán pedig kiesett!

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az A csoportban még csak India továbbjutása volt biztos, a másik négy együttes sorsa még függött többek között a mai találkozótól is. Egy esetleges amerikai győzelem vagy egy elmaradt meccs az USA továbbjutását, és így persze Pakisztán és Írország kiesését eredményezte volna, míg egy ír győzelem azt, hogy a döntés az Írország–Pakisztán mérkőzésre maradt volna. Vagyis: minden pakisztáni azért kellett, hogy szurkoljon, hogy ma az írek nyerjenek.

Csakhogy emlékezetes: tegnapelőtt ugyanitt már elmaradt Nepál és Srí Lanka összecsapása, és azóta sem sokat javult az idő. Bár voltak száraz időszakok, sőt, a mostani kezdés előtt is még sütött a Nap, de a pályát olyan tócsák borították, hogy már jóval előre bejelentették: a mai pénzfeldobást el kell halasztani. Aztán hosszú várakozás kezdődött, de hiába nem esett még mindig az eső, már kezdett beborulni, a pályát pedig nem tudták játékra alkalmas állapotba hozni. Elkezdtek elveszni a játszmák, de még mindig csak vártunk... Aztán a végére el is eredt az eső, és ez mindent eldöntött. Ma nem rendeztek meccset a floridai pályán.

Így tehát Pakisztán, Kanada és Írország lemondhatott a továbbjutásról, az amerikaiak pedig továbbjutottak – egyúttal selejtező nélkül kijutottak a 2026-os világbajnokságra is.


Alapból nem látható kép
×