Szomorú magyar búcsú a világbajnoki selejtezőktől

2024. június 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár annyira rosszul nem kezdtük a 2026-os vébé selejtezőjét, de sajnos a folytatás már gyengébbre sikerült: a magyar válogatott előbb Romániától kapott ki nem is kis különbséggel, aztán egy jóval szorosabb mérkőzésen Ausztriától is, így éppen a csoport ötödik, utolsó helyén zárt. Nagyon-nagyon kevés hiányzott a 4. helyhez.

Budapest hídjai éjjel (illusztráció)Budapest hídjai éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Felemás napot zárt 2024. június 15-én a magyar sport. Öttusában egy férfi egyéni világbajnoki címünk született ma, valamint a férfi és a női csapat is világbajnok lett. Vegyes válogatottunk nyílt vízi úszásban szerzett Európa-bajnoki aranyérmet. A kajak-kenu Eb-n négy számban is aranyérem potyogott a magyar versenyzők nyakába. De mindeközben fociválogatottunk kikapott Svájctól az Európa-bajnokságon, krikettben pedig eldőlt, hogy utolsók lettünk a selejtezőcsoportunkban.

Mint nemrég megírtuk, korábban egy Portugália elleni vereség és egy Izrael elleni siker volt a mérlegünk – de aztán mivel Izrael az utolsó dobásban legyőzte Portugáliát, körbeverés alakult ki, így várható volt, hogy a legvégén majd a nettó futási arány fog rangsorolni e három csapat között – és így is lett, mivel Ausztria és Románia kiemelkedett a mezőnyből, és mindenkit megvert eközül a három csapat közül.

Az NFA-nk pedig sajnos nekünk lett a legrosszabb, főként a Románia elleni vereségnek köszönhetően. Itt az ellenfél egyik dobója, Manmeet Koli öt ütősünket ejtette ki, így hiába volt Ravindran Vinoth 35, illetve Farasat Ali 32 pontja, csak 110-et tudtunk elérni. A kergetés során pedig a hirtelen berobbant, eddig a nemzetközi színtéren teljesen ismeretlen román játékos, Adrian Lascu tarolt: 38 dobásból ért el 72 futást, így az ellenfél 47 dobással a vége előtt nyert.

Utána, a mai napon Ausztria ellen már jobban ment a játék. Igaz, hogy 188-as célt kellett kergetnünk, mert a szintén most, a napokban feltűnt Karanbir Singh és a régebb óta válogatott Bilal Zalmai is 50-est ért el, de aztán Rasik Sheikh nálunk is átlépte az 50-et, sőt, rajta kívül is volt például egy 30 és egy 27 pontot hozó ütősünk, így a végére egészen jól megközelítettük a célt, és csak 14 futással kaptunk ki.

Nagy kérdés volt, hogy a délutáni meccsen Románia legyőzi-e Izraelt, és ha igen, mennyire: mi azt remélhettük, hogy nagy különbséggel, mert akkor Izrael mögénk csúszott volna a tabellán. Sajnos azonban csak 24 futással nyertek szomszédaink, így éppen hogy, kevesebb mint 0,1-es különbséggel a miénk lett a rosszabb NFA. Ez bizony csak pár futáson múlt!

Magyarország ezzel be is fejezte a szereplését a selejtezőn. Romániára még egy nagy feladat vár, mert nekik meg kell küzdeniük Olaszországgal: aki ott nyer, továbbjut az európai selejtező utolsó körébe, ahonnan már közvetlenül ki lehet jutni a 2026-os vébére.


Alapból nem látható kép
×