Olaszország jutott tovább elsőként az utolsó európai selejtezőkörbe

2024. június 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Véget ért a 2026-os világbajnokság első európai előselejtezője: ezt magabiztosan nyerte Olaszország, akik így később tovább folytathatják a harcot a kijutásért. A három helyosztón Magyarország korábbi ellenfelei mind a hárman szintén nyertek, ami bizonyítja, hogy elég erős csoportban voltunk.

A pisai ferde torony (illusztráció)A pisai ferde torony (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Magyarország tegnap már befejezte a részvételét a tornán, erről már írtunk. Mivel azonban a többi 9 csapat közül 8-an ma még játszottak, erről is most jön egy rövid összefoglaló.

A selejtező ugyanis úgy zajlott, hogy a 10 résztvevőt két ötös csoportra osztották, egy csoportban pedig mindenki játszott egyszer mindenkivel. A két utolsó helyezett (köztük sajnos mi) kiszállt a versenyből, míg a két első egy döntőt játszott, a két második a végső 3. helyért küzdött meg, a két harmadik az ötödik helyért, a két negyedik pedig a 7. helyért. A másik csoportban a törökök lettek az utolsók: kár, hogy nem mérkőzhettünk meg velük a 9. helyért – igazából nem is értjük, hogy miért nem.

A döntőt Olaszország játszotta Romániával, és bár az nem nagy meglepetés, hogy az olaszok nyertek, de hogy mekkora különbséggel, az talán egy kicsit igen. Most játszottak ugyanis legjobban az egész tornán: a nemrég az olasz válogatotthoz igazolt, részben Olaszországból származó Joe Burns például 108-neskit ért el, de mondjuk Justin Mosca is begyűjtött 72 futást 30 dobásból. A 245-ös (!) cél pedig természetesen túl magas volt Románia számára, sőt, úgy tűnik, egy sokkal kisebb cél is túl magas lett volna, mert csak 84-et tudtak elérni összesen!

A 3., az 5. és a 7. helyet is az a csapat szerezte meg, amelyik velünk egy csoportban szerepelt: Ausztriáé lett a bronzérem, Portugália szerezte meg az ötödik helyet, míg Izrael lett a hetedik. Vagyis úgy tűnik, a kimagasló olaszoktól (olaszországiaktól) és románoktól (romániaiaktól) eltekintve a többiek mind nálunk, a mi csoportunkban voltak az erősebbek. Lehet, hogy a másik csoportban sokkal jobban szerepeltünk volna...


Alapból nem látható kép
×