Ciprus–Észtország, 12-szer

2024. június 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem kevesebb mint 12 meccset vívott meg egymással 3 nap alatt a ciprusi és az észt krikettválogatott: ebből 6-ot a férfiak, 6-ot a nők játszottak. A férfiaknál 2–4-re a vendégek nyertek, a nőknél 5–0-ra a hazaiak.

Ciprusi látkép (Páfosz) (illusztráció)Ciprusi látkép (Páfosz) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A hűvös Baltikumból a forró Mediterráneumba látogatott a (két) észt válogatott: azok az észtek, akik eddigi összes mérkőzésükön, mindkét nemet tekintve, csupán egyetlen győzelmet tudtak aratni, méghozzá Gibraltár ellen. Most azért javítottak egy kicsit (nem is olyan kicsit) ezen a mérlegen, hiszen a férfiak a hatból négyszer is megverték Ciprust – pedig korábban velük már 4-szer is találkoztak, és akkor mind a 4-szer Ciprus győzött. A nőknél az észteknek továbbra is várniuk kell az első sikerükre – míg Ciprusnak az első vereségére, ugyanis ők most mutatkoztak be a világnak, korábban női NH20-at még sosem játszottak. Most pedig minden mérkőzésüket megnyerték – kivéve egyet ma délelőtt, mert az eredmény nélkül félbeszakadt, számunkra egyelőre ismeretlen okból.

A sorozat nagy szenzációja volt tegnapelőtt, amiről külön hírecskét is írtunk, hogy az észteknél játszó (valószínűleg amúgy indiai) Sahil Chauhan 27 dobásból ért el százast, ami hatalmas világrekord lett! Chauhan összesítésben is a legtöbb futást gyűjtötte a hat meccsen, több mint kétszer annyit (297-et), mint a második helyezett. Ám a legtöbb kaput (9-et) már egy ciprusi játékos szerezte, méghozzá Neeraj Tiwari*, míg a nőknél szintén csupa ciprusi végzett az élen: 202 futással (ez is messze kiemelkedik) Iresha Chathurani* és 7–7 kapuval Dinelka Koralalage* és Samanthi Dunukedeniya*. (Egy kis megjegyzés: a ciprusi nőknél majdnem mindenkinek ilyen Srí Lanka-i, szingaléz hangzású neve van, nagyon gyanús, hogy a csapat többsége onnan származik.)

A férfiak eredménylapjai megtekinthetők itt:

A nőkéi pedig itt:


Alapból nem látható kép
×