Zárt kapuk mögött játsszák a második Pakisztán–Banglades tesztet

2024. augusztus 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Hamarosan Pakisztánban lép fel a bangladesi válogatott, többek között két tesztet is játszanak. A karacsi nemzeti stadion felújítása miatt azonban a szervezők (kicsit késve) úgy döntöttek: az itt rendezett találkozón nem lehetnek nézők a helyszínen.

Üres lelátók... (illusztráció)Üres lelátók... (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Pakisztánban régóta nem csillapodnak a kedélyek: legtöbben úgy tartják, játékosaik a világ legtehetségesebbjei közé tartoznak (ezzel nehéz is vitázni), de a válogatottnak valahogy mégsem megy mostanában a játék, és ezért mindenki mindenkire mutogat. Egymást váltják az emberek a Pakisztáni Krikett-tanács (PCB) különböző posztjain, tavasszal pedig új edzőket is kapott a válogatott. A teszt formátumra külön lett edzőjük: Jason Gillespie, akinek most várható a bemutatkozása, hiszen a csapat most játssza majd az első két tesztjét. Az ellenfél most elég hálás, hiszen a gyengébbnek ígérkező Banglades lesz az – de majd meglátjuk, mit hoz az augusztus 21-én Ravalpindiben, majd 30-án Karacsiban kezdődő játék.

A tesztmeccsekre elég vegyes, hogy sok vagy kevés néző megy ki Pakisztánban, ezért nem lehet tudni, mekkora lett volna az érdeklődés a második, Karacsiban rendezett mérkőzés iránt: de most már mindegy is, mert bejelentették, hogy zárt kapus lesz. Jövőre ugyanis, 1996 után először, egy nagyobbfajta jelentőségű tornát rendez az ország: a Bajnokok Trófeáját, így erre az alkalomra több létesítményüket is felújítják. Ezek egyike a nemzeti stadion, ahol kiderült: az építkezés miatt mégsem tudják garantálni a nézők biztonságát.

Kérdés ugyanakkor, hogy ebben az esetben miért tették ide ezt a tesztet. Talán ez is a PCB-ben uralkodó fejetlenség jele. Előre eltervezték ugyanis, hogy márpedig a most következő mérkőzéseket Karacsiban, Multánban és Ravalpindiben rendezik, és Karacsiban már le is foglalták a szállásokat, megkezdték a biztonsági intézkedések megvalósítását meg minden, és ha most hirtelen le kellene fújni, akkor az már nagy pénzügyi veszteséget okozna. A jegyértékesítés, amit most hirtelen leállítottak, egyébként csak két nappal korábban kezdődött meg...

A tervek szerint október 15-től a második Anglia elleni teszt is Karacsiban lesz, de akkor elvileg már be fogják engedni a nézőket.


Alapból nem látható kép
×