Banglades helyett az Emírségekben lesz az őszi női vébé

2024. augusztus 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Hetek óta téma volt, hogy az országban tapasztalható helyzet miatt áthelyezhetik a női Húsz20-as világbajnokságot Bangladesből valahova máshova. Most megérkezett a Nemzetközi Krikett-tanács bejelentése: valóban így lesz, és a tornát az Egyesült Arab Emírségekben tartják meg.

Dakkai tolongás (illusztráció)Dakkai tolongás (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mint ismert, nyáron heteken át tartó, gyakran erőszakba fulladó tüntetéssorozat rázta meg Bangladest. A már-már polgárháborús helyzetben lemondott a miniszterelnök is, és Indiába menekült. Bár azóta kineveztek egy ideiglenes kormányt, az erőszakos cselekmények, fosztogatások azóta is tartanak. Számos ország erősen javasolja saját állampolgárainak, hogy ne utazzanak Bangladesbe: ilyen körülmények között természetesen nem lehet megrendezni egy krikettvilágbajnokságot sem.

Új helyszínként India is felmerült, ám ők visszautasították a megkeresést, míg Srí Lanka, az Arab Emírségek, később pedig Zimbabwe is bejelentkezett, hogy ők viszont szívesen átvennék a házigazdasággal való feladatokat.

Mint a Nemzetközi Krikett-tanács (ICC) ügyvezetője, Geoff Allardice fogalmazott: Kár, hogy nem tarthatjuk meg Bangladesben a női Húsz20-as világbajnokságot, mert mint tudjuk, a Bangladesi Krikett-tanács (BCB) egy emlékezetes eseményt rendezett volna. Szeretnék köszönetet mondani a BCB csapatának, akik megpróbáltak felkutatni minden utat, hogy Bangladesben rendezhessék a tornát, ám több részt vevő ország kormányának utazási tanácsai miatt ez nem volt megvalósítható. De azért megtartják a rendezői jogokat. Bízunk benne, hogy a közeli jövőben elvihetünk egy ICC-világeseményt Bangladesbe.

Az világbajnokság időpontja nem változott meg: október 3-tól 20-ig tart majd 10 válogatott részvételével.


Alapból nem látható kép
×