Bár az MCC jobb volt, mégis a Man-szigeté a női Valletta-kupa

2024. augusztus 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Érdekes módon négy válogatott és egy klub között zajlott a 2024-es női Valletta-kupa Máltán. Bár a csoportkört a londoni MCC klub nyerte, a döntőbe a 2. és 3. helyezett jutott be, közülük pedig a Man-sziget bizonyult a legjobbnak.

Man-szigeti táj (illusztráció)Man-szigeti táj (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Valletta-kupát megelőzően a Man-sziget és a házigazda Málta válogatottja már háromszor összecsapott egymással felkészülésként: akkor mindhárom meccset könnyedén nyerték az északiak, így várható volt, hogy most sem Málta körül fognak majd forogni az események.

És így is lett. Mindjárt a kupa nyitómeccsén negyedszer is találkozott egymással az imént említett két alakulat, és mit hozott a sors: most is pontosan 9 kapuval nyertek a manxok, mint a felkészülési sorozat mindhárom alkalmával! Mint a bevezetőben említettük: négy válogatott mellett egy klub, jelesül a híres-neves londoni Marylebone Cricket Club képviseltette magát ezen a rendezvényen. Ők persze mindenkit könnyedén legyőztek, így veretlenül végeztek a tabella élén, de a Man-sziget is rajtuk kívül mindenkit felülmúlt. A harmadik helyre Görögország futott be, míg Szerbia egyetlen győzelem nélkül utolsó lett.

Érdekesség, hogy a tornán több visszavonult – kiesett típusú kiesést is láttunk: az MCC Málta elleni meccsén például előbbieknek mindkét nyitó ütőse, Isabella Routledge és Nikki Litte is visszavonult, amint elérte az 50 futást, valószínűleg azért, hogy hagyjanak lehetőséget a társaiknak is, mert talán érezték, hogy a máltai dobók nem elég jól ahhoz, hogy hamarosan kiejtsék őket...

További kis érdekesség, hogy itt került sor a világtörténelem 2000. női NH20-as mérkőzésére: jelesül a csoportkör mai, utolsó meccse, a Görögország–Szerbia volt az.

A döntőbe végül nem az első két helyezett, hanem a 2. és a 3. jutott be, vagyis az MCC kimaradt. Azt sajnos nem sikerült kiderítenünk, hogy miért: vajon előre így egyeztek meg, hogy a klub akkor sem játszik döntőt, ha bejutna, vagy pedig ők maguk ajánlották fel, hogy visszalépnek. Akárhogy is volt: a döntőt Görögország játszotta a Man-szigettel, és ahogy a csoportkörben, úgy most is a Man-sziget győzött könnyedén.


Alapból nem látható kép
×