Megvédte címét a Barbados Royals a női CPL-ben

2024. augusztus 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Tavalyhoz hasonlóan idén is a Barbados Royals lett a női CPL győztese – igaz, azért itt jóval könnyebb dolguk volt, mint a férfiak bajnokságában bárkinek, hiszen itt csak 3 klub szerepel.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az elmúlt bő egy hétben zajlott le a női Caribbean Premier League harmadik idénye, a korábbiakhoz hasonlóan viszont még mindig csak 3 csapattal. A helyszín végig a trinidadi Brian Lara stadion volt, ahol több esetben egy-egy férfi NH20-as meccset is játszottak a CPL-találkozó előtt.

A csoportkörben, tavalyhoz hasonlóan, ezúttal sem volt 100%-os csapat. A címvédő Royals jól indított, három győzelemmel, amihez nagyban hozzájárult Hayley Matthews: ő az első két alkalommal mindkétszer 60 és 70 közötti futást és két kaput szerzett. A negyedik mérkőzésükön viszont, ahol a Trinbado Knight Ridersszel találkoztak, már sem Matthewsak nem ment olyan jól a játék, sem (ebből következően?) a csapatnak, így el is szenvedték első vereségüket. Eközben a harmadik együttes, a Guyana Amazon Warriors csak egyetlen sikert tudott felmutatni a csoportkörben, így a döntő ismét a Barbados és a Trinbago összecsapását hozta.

Ebben a döntőben pedig nagyon egyoldalúra sikerült a játék. Az elsőként ütésre kényszerülő trinidadiaknál csak hárman tudták elérni legalább a 10 futást, de a 30-at senki: ebben legnagyobb szerepe Aaliyah Allyenének volt, aki 4 ütőst is kiejtett – így aztán a Royalsnak mindössze egy 94-es célt kellett elérnie. A pontszerzés nekik jóval könnyebben ment, bár azért 6 kaput így is elvesztettek 15 játszma alatt, de a győzelmük nem forgott veszélyben, így megvédték tavalyi bajnoki címüket. Mai legjobb ütősük Csamari Atapattu volt, aki 39-neskivel végzett.

A tornán Hayley Matthewst választották a legjobb játékosnak: nem is csoda, hiszen a legtöbb kaput, 11-et ő szerezte, és amellett volt még 147 futása és 3 elkapása is. Viszont az is igaz, az Amazon Warriors ausztrál ütőse, Erin Burns még nála is több pontot szerzett, így 172-vel ő zárt az ütősranglista élén.

Alig hogy befejeződött a női CPL, Antigua szigetén elindult a férfiak bajnoksága: ez már sokkal hosszabb lesz, egészen október elejéig fog tartani.


Alapból nem látható kép
×