Két nap alatt másodszor is az utolsó labdából kapott ki az Antigua

2024. augusztus 31. – Szerző: Krikettgalaxis

Hihetetlen: az Antigua & Barbuda Falcons már a második vereségét szenvedte el úgy, hogy az ellenfélnek egyetlen dobása sem maradt! Ezúttal a címvédő Guyana Amazon Warriors örülhetett – de legalább az NFA-ja nem lesz túl rossz az A&B-nek.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A CPL-ben kicsit drága lenne, ha összevissza utazgatnának a csapatok, ezért úgy szervezték meg, hogy most az elején az Antigua (és hamarosan a Saint Kitts) játszik sorozatban jónéhány hazai meccset, később meg majd a többiek. Így aztán az előző napi nyitómérkőzés után máris másodszor lépett pályára az akkor a lehető legszűkebb vereséget elszenvedő Falcons, bízva egy jobb folytatásban. Ellenfelük viszont ma jóval nehezebbnek tűnt, mint a tegnapi: a tavalyi utolsó Saint Kitts helyett most a tavalyi bajnok, a Guyana jött szembe.

Nem csak a pálya, de azon belül a sáv is ugyanaz volt ma, mint legutóbb. A sólymok sem változtattak semmit a tegnapi csapatukon, és a Warriorsnál sem volt újonc ember tavalyhoz képest: még kapitányuk, Imran Tahir is megmaradt kapitánynak – 45 évesen!

Tegnap Teddy Bishopnak nem igazán sikerült jól a bemutatkozás, ám ma jobban indított: két négyessel az első két játszmában. Utána viszont egy igencsak elkerülhető módon (kifutással) esett ki, így ma is 10 pont alatt maradt – egyébként ugyanúgy az 1.6-ban esett ki, mint tegnap. És nem akarjuk állandóan ahhoz a találkozóhoz hasonlítgatni ezt, de most megint kell: mert a második kapus társulás, Fáhar Zamán és Kofi James megint ugyanúgy jól játszott, mint akkor, sőt, az erőfölény végére egy kicsit még magasabb pontszámot, 61/1-et hoztak össze. Meddig is bírta tegnap ez a társulás? A 9.2-ig. És ma? Csalódtunk volna, ha nem a 9.2.ig. Viszont itt már azért kezdett kicsit szétágazni a történet, mert most nem Zamán esett ki, hanem James: innentől kezdve a pillangóhatás akár teljesen el is téríthette volna az események alakulását. De annyira mégsem térítette el: igaz, a következő kapu nem 10.5-ben, hanem 2 labdával később érkezett: most Sam Billings búcsúzott 10 futás után. A beérkező Jewel Andrew azonban már teljesen más sorsra jutott, mint tegnap, amikor egy kiváló 50-est mutatott be: most ő is csak 10-ig húzta, és most már 3 labdányi eltérés volt a 4. kapu megszületésében tegnaphoz képest: akkor 13.6, most 13.3. Ezt a kaput egyébként Gudakest Motie szerezte, akinek ma ez már a harmadik skalpja volt, aztán a következő játszmában Dwaine Pretorius is lecsapott, és a már 40-en álló Zamán is ballaghatott le: egy magasra felütött labdáját Motie kapta el valahol a nyílt hosszú táján. Honfitársa, Imád Vaszím a végén még 21 dobásból begyűjtött ugyanennyi pontot, így a Falcons a tegnapinál egy hajszálnyival több, 168 futással zárt. Érdekes volt megfigyelni az eredménylapot: 4 ütős végzett a 9–11 közti szűk tartományban és 3 a 37–40-es tartományban, és ennyi! A dobók közül dicsérhető volt még Romario Shepherd is, aki ugyan nem ejtett ki senkit, de mindössze 4,33-mal gazdálkodott. Viszont a végefelé a mezőnyben egy vetődés közben egy kicsit megsérült, így csak 3 játszmát dobott végig.

A kergetés rögtön egy meglepetéssel indult: a guyanaiak Motie-t tették be nyitó ütősnek Rahmánulláh Gurbáz mellé! Neki aztán egy rövid, de annál eseménydúsabb szerep jutott: az első játszmában először nem adtak meg ellene egy LKE-t (nem is volt videózás sem), utána átütött egy hatost a nyílt közép fölött, a következő labdából pedig, amikor egy újabb, hasonló ütéssel próbálkozott, Chris Green gyorsabb és szépen irányt változtató labdája betalált a kapujába. A Motie-kísérlet nem igazán jött be. Egy ideig Gurbáz sem találta a játékát, de aztán jött tőle két hatos a 4. játszmában, viszont utána ő is felütött magasra egy labdát, amit Shamar Springer egy kis bizonytalankodás után végül elkapott. Az erőfölény zárásaként Mohammad Ámir ledobott egy szűz játszmát: az állás így 41/2 volt. A félidő felére már 10 fölé nőtt a Warriors szükséges pontaránya, ráadásul Shimron Hetmyert is elvesztették közben – Shai Hope viszont magabiztosan haladt. Nem is ő volt a következő ütős sem, aki kiesett, hanem Ázam Hán, ráadásul duplán szerencsétlenül: egy igen rosszul időzített húzás miatt a labda valahol a nyaka és a válla táján találta el, onnan pedig a kapujára pattant... A pontok lassan gyűltek, így a szükséges arány már közel 16-ra is felkúszott 4 játszmával a vége előtt: és bár Hope is ütött még egy hatost, Shepherd hármat is, de közben ők mindketten kiestek, az utolsó játszmára pedig még mindig 16 futás hiányzott a győzelmükhöz. Ezt a játszmát az addig takarékos Ámir dobta, vele szemben pedig a 8. rendű Pretorius állt. És a 8. rendű Pretorius megcsinálta! Egy 0–4–4–0–4–6-os sorozatot hozott le, így ismét az utolsó dobásból kapott ki az Antigua!


Alapból nem látható kép
×