A 199-es társulás sem volt elég a Saint Lucia ellen

2024. szeptember 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Elképesztő CPL-rekordot jelentő, 199-es társulást hozott össze Evin Lewis és Kyle Mayers a St Kitts & Nevis Patriots számára a tegnapi (magyar idő szerint mai) CPL-meccsen, ám a Saint Lucia Kings simán lekergette a 200 fölötti célt.

A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)

A kép szerzője: Rennboot (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Már csak a Saint Luciát nem láttuk idén játszani: most, az első dupla nap második találkozóján ez a lyuk is befoltozódott. Ellenfelük a vendéglátó Patriots volt, akik első fellépésüket szűken ugyan, de megnyerték, utána viszont egy sima vereséget is elszenvedtek. Egy újabb kudarc még nem taszította volna őket nagy mélységekbe, de azért a szurkolóik csak-csak elkezdtek volna elgondolkodni, hogy esetleg az idei év is nem úgy fog-e alakulni, mint a tavalyi... Amikor is az utolsó helyen végeztek.

A Saint Kitts annyit változtatott a legutóbbi felállásán, hogy a múltkor észveszejtően pazarlóan dobó Dominic Drakest kihagyták a keretből, és visszatették oda az első meccsükön már látott Ashmead Neddet. A Saint Lucia összeállításával kapcsolatban a fő hír az volt, hogy nagy bánatukra a világ egyik legjobb formában levő Húsz20-as ütőse, Heinrich Klaasen családi problémák miatt úgy döntött, idén mégsem erősíti a Kingst. Helyére tartaléknak Tim Seifertet igazolták le: azért ő sem éppen egy rossz játékos, ráadásul több éves CPL-tapasztalattal is rendelkezik!

A Kings a pénzfeldobás során a dobást választotta, és bár nem pont a dobó érdeméből, de máris az első játszmában sikerült egy kaput szerezniük: miután Andre Fletcher a labdát a keresztláb mögé piszkálta, elindult egy futásra, majd utána még egyre – de a másodiknál, hiába vetődött, már nem volt ideje beérni, és a Saint Lucia-iak ledöntötték a kaput. Pár centin múlt. A harmadik rendben Kyle Mayers jött be a másik nyitó, Evin Lewis mellé – és innentől minden róluk szólt ebben a játékrészben. Az erőfölény végén még csak 54/1-nél tartottak, de aztán Lewis már a 10. játszmában elérte a maga 50-esét, a félidő felénél pedig már 100/1-en állt a csapat. Mayers egy árnyalattal lassabbnak tűnt, de a 14. játszmában neki is meglett az 50, a 16. játszmára pedig a társulás elérte az összesített 162-t: ezzel a valaha volt legeredményesebb CPL-párrá váltak, és innentől kezdve minden egyes futással csak növelték a rekordot. Márpedig futásból még jött bőven. 18.5 után már mindketten majdnem 100-on álltak, de ekkor, egy kicsivel 20:30 előtt eleredt az eső, ami miatt több mint egy órát állt a játék. Nagy szerencséjük volt az ütősöknek, hogy ennyi még belefért, és nem veszett el az utolsó játszma: így még volt lehetőségük a százasra. Ez végül csak Lewisnak sikerült, mert amikor 19.4-ben Mayers is sorra került, hogy 92-ről megpróbáljon följönni 100-ra, elkapták. A pár így is 199-et hozott össze együtt, vagyis majdnem 40-nel megdőlt az eddigi társulásrekord a bajnokság történetében... A csapat 201-et szerzett, ebből 8 volt az extra, a két ütős extra nélkül 192-t ért el, vagyis ők ketten az ütött pontok 99,5%-át szerezték! És ami még érdekesség: mindeközben a dobók közül az afgán pörgető, Núr Ahmad mindeközben 5,0-s gazdálkodással hozott le 4 játszmát!

Szép volt ez a 201, de múltkor ugyanezen a pályán, ugyanezen a sávon 206 sem volt elég a győzelemhez az STKNP-nek. Most viszont egyre jobban kezdett úgy tűnni, hogy elég lehet: a 3. játszmában Mayers, az egyik ütőshős dobóként két kaput is szerzett: Johnson Charles láb-karóját kifordította a földből, míg Ackeem Augustét elkapták egy labdájából. Sőt, utána a 4. játszmában duplázott Anrich Nortje is: ő fordított sorrenden, hiszen előbb jött egy elkapás (Faf du Plessis ellen), és másodiknak egy kidobás – utóbbi nem is akármilyen, hiszen egy gyönyörű szitáló bomba volt az, ami becsapódott Roston Chase kapujába. 24/4 után már minden a hazaiak mellett szólt. Kivéve egyetlen aprócska dolog: az, hogy a most kialakult Bhánuka Rádzsapaksa és Tim Seifert által alkotott társulás elkezdte lemásolni az első félidős Lewis–Mayers párt! Az erőfölény 50/4-gyel végződött, de például a 9. játszmában 29 futás jött össze, így a félidő felénél látott 117/4 máris visszahozta a Saint Lucia esélyeit. Mit visszahozta: magasra is emelte! Bár az időközben 64-re följött Seifertet a 11. játszmában sikerült elkapni, utána David Wiese sem fukarkodott a futásokkal: míg Rádzsapaksa végül 68-neskivel, addig Wiese 20 dobásból elrét 34-neskivel zárta a meccset, méghozzá nem később mint már a 18. játszmában. Így végül a nehéz helyzetből egy sima vendégsiker született, aminek köszönhetően a Kings a 3. helyen bukkant fel a tabellán.


Alapból nem látható kép
×