Antigua–Saint Lucia: mindketten úgy folytatták, ahogy kezdték

2024. szeptember 4. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai CPL-meccs után is megmaradt 0%-osnak az Antigua & Barbuda Falcons és megmaradt 100%-osnak a Saint Lucia Kings, sőt, utóbbiak fel is jöttek az első helyre. Igaz, üldözőik még kevesebbet játszottak, mint ők.

A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)

A kép szerzője: Rennboot (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Egy pihenőnap után visszatért a karibi liga: még mindig Antiguába, ahol a hazai csapat gyors egymásutánban már a 4. mérkőzését játszotta, remélve, hogy most végre megszületik eddigi rövid történetük első győzelme. Ellenfelük, a Saint Lucia jól kezdte az évet: bár a múltkori kergetés elején nagyon nehéz helyzetbe kerültek, egy jó társulásnak köszönhetően kimásztak a gödörből, és megnyerték a találkozót.

Az Antiguánál ma úgy döntöttek: adnak egy lehetőséget Justin Greavesnek, méghozzá Hayden Walsh helyett, míg a Kings egyetlen cseréje az volt, hogy ott Mikkel Govia helyére Khary Pierre-t tették be a csapatba. Vagyis mindkét együttes egy-egy mindenessel erősített.

A Falcons eddig mindhárom meccsét elsőként ütve vesztette el, így valószínűleg egy kicsit bosszankodtak, amikor megint elbukták a pénzfeldobást, és a Kings is a dobást választotta ellenük. De ha már így alakult, hát beküldték Greavest nyitó ütősnek, méghozzá Fáhar Zamán mellé. Azt nem mondhatjuk, hogy a legturbóbb fokozatban indultak, de azért kifogásolni nem nagyon lehetett, amit mutattak: 26 dobás után 35 pontjuk volt. De ekkor Roston Chase hirtelen kétszer is lecsapott – legalábbis rövid ideig így tűnt, mert a második kapuját videózás után visszavonták, mert kiderült, a labda átpattant volna a kapu fölött, így nem történt LKE. Így csak Zamán esett ki, míg Kofi James megmenekült – bár lehet, hogy jobb lett volna a csapatnak, ha kiesik, mert ezek után több labdát is elpazarolt, és csak 5 futást tudott szerezni 9 próbálkozásból... Közben az erőfölény vége 46/1 lett, utána pedig három játszmán át nem jött újabb határ, és még a nagy reménységű Jewel Andrew sem tudott most felmutatni semmi különöset. A félidő felénél látott 67/2 már egészen alacsony értéknek tűnt, bár azért az látszott, hogy most nem annyira könnyű a talaj. Rögtön az ivószünet után azonban még nagyobb bajba került a házigazda: elvesztették a ma eddig legjobb formát mutató ütősüket, Greavest. Talán ennek is köszönhető, hogy a játékrész második felére sem tudtak felpörögni, a 100 futást például csak a 15. játszma végére érték el, a 17-edikben pedig Núr Ahmad egy dupla csapást vitt be nekik, amikor is két dobásból két újabb kaput szerzett a korábbi egye mellé. Azért Imád Vaszím négyesei, vagy éppen Chris Green rövid, de hatásos harcias fellépése fölhozta a csapatot 142-re, de ez így is az idei szezon eddigi legalacsonyabb pontszáma lett.

Az pedig már mindjárt az elején bebizonyosodott, hogy ez várhatóan kevés lesz. Faf du Plessis ugyanis csak a 2. és a 3. játszmában öt 4-est és egy 6-ost is ütött, így 18 labda után máris 36/0-n álltak. Igaz, Imád Vaszím ezek után három pöttyössel, majd Du Plessis kiejtésével még adott egy kis reményt a Falconsnak, de az ekkor következő 5 perces esőszünet után Johnson Charles vezérletével megint a Saint Lucia kezdett felülkerekedni. Az erőfölény 57/1-re végződött, és bár a félidő feléig még a múltkor jól ütő Bhánuka Rádzsapaksa is búcsúzott, a 83/2 így is bőven a vendégeknek kedvezett. Igaz, lehet, hogy teljesen máshogy alakult volna a folytatás, ha a 9.6-ban Chris Green, a dobó nem hibázta volna el az elkapást, amikor a 4. rendű Ackeem Auguste véletlenül visszahajtotta felé a labdát... De elhibázta, így Auguste még 13 ponttal gazdagította a csapatát, mire a 15. játszmában ki-LKE-zték. Charles időközben már 45 pontra jött föl, így nagyon bízhatott az 50-esben – ám saját csapattársa, Tim Seifert megakadályota ebben! Méghozzá úgy, hogy a célig hátralevő 27 futásból 26-ot ő gyűjtött be, mindössze 11 labdából. Így tehát a Kings 3 teljes megmaradó játszmával le tudta zárni a meccset, megszerezve második győzelmét. Jelenleg ők az egyedüli 4-pontos csapat a tabellán, bár három 2-pontos együttes is még csak egyszer játszott.


Alapból nem látható kép
×