NH20-ban is Kanada volt a legjobb a három közül, de nem annyira

2024. október 3. – Szerző: Krikettgalaxis

ENN után NH20-as formátumban is megmérkőzött egymással Kanada, Nepál és Omán: ezt a kis tornát szintén Kanada nyerte, de már nem 100%-os teljesítménnyel, mint a hosszabb formátumban.

Kanada talán leghíresebb városa, Torontó (illusztráció)Kanada talán leghíresebb városa, Torontó (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Néhány nappal ezelőtt a világbajnokság 2. ligájának 6. fordulójának keretein belül Kanadában gyűlt össze ez a három válogatott, hogy egymás között 6 ENN-t játsszanak. Azoknak a meccseknek tétje is volt, hiszen ez a 2. liga is része a hosszan tartó selejtezősorozatnak. Az viszont nem része semminek, hogy miután ez a megmérettetés véget ért (méghozzá nagy kanadai fölénnyel), kedvtelésből hat NH20-at is lejátszottak egymás között a csapatok.

Ezen a kis tornán is mindenki mindenkivel kétszer találkozott, ugyanúgy a King City-i Maple Leaf pályán. Mivel, mint írtuk, tét nem volt, bátran kísérletezhettek a csapatok – de mondjuk abszolút újoncot (újoncokat) csak Omán avatott az utolsó meccsen, Bukkápattnam Sziddhárth és Hammad Mirzá személyében. Kanada és Nepál csak olyan újoncot avatott, akit már korábban ENN formátumban láthatott a világ a válogatottban.

Az első három meccsen szép körbeverés történt: Kanada legyőzte Nepált, akik viszont Ománnál bizonyultak jobbnak, miközben Omán felül tudta múlni Kanadát. Szép lett volna, ha a második kör is így vagy mondjuk pont fordítva alakul, de a hatok mérkőzés elrontotta a mintát: előtte Kanada és Nepál, valamint Nepál és Omán második találkozója ugyanazt az eredményt hozta, mint az első, de végül a hatodikon Kanadának sikerült visszavágnia Ománnak, így nem lett pontegyenlőség: ők nyerték az egész tornát is. (A nettó futási aránya egyébként Nepálnak volt messze a legjobb, így pontegyenlőség esetén ők nyerhettek volna.)

Kis érdekesség, hogy hiába győzött Kanada, sem a legtöbb futást, sem a legtöbb kaput nem kanadai krikettező szerezte. 112 ponttal ugyanis az ománi Ákib Éliász lett az első az ütősök ranglistáján, míg 8–8 kapuval szintén Ákib Éliász és a nepáli Szandíp Lámicsháne végzett a dobók listájának az élén. Vagyis bátran kijelentető, hogy (bár hivatalosan nem választották ki, de) Ákib Éliász volt a torna legjobb játékosa.


Alapból nem látható kép
×