Az Arab Emírségek NH20-ban javított

2024. október 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Az Emírségek számára csak az a kár, hogy ezen az NH20-as tornán, amit ugyanaz a három együttes játszott, mint pár nappal korábban egy ENN-viadalt, nem volt tét – ugyanis akkor nem igazán ment nekik a játék, de most, a rövidebb formátumban már sokkal inkább. Igaz, nem 100%-os teljesítménnyel, de jobbnak bizonyultak, mint az USA és Namíbia.

Dubaj látképe éjjel (illusztráció)Dubaj látképe éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Szeptember 26-án lett vége a világbajnokság 2. ligáján belüli 5. fordulónak Namíbiában. Ott ENN formátumban csatázott egymással a házigazda, valamint az Egyesült Arab Emírségek és az Amerikai Egyesült Államok. Akkor az amerikaiak mindenkit elvertek, míg az Emírségek és Namíbia egymás között 1–1-re rendezte le a párharcot. A három válogatott ezek után ott maradt Namíbiában, és egy kicsi, tét nélküli NH20-as tornát is lejátszott egymással.

Itt is mindenki mindenkivel kétszer találkozott, de most kissé más eredmények születtek. Namíbiát ezúttal mindenki legyőzte, így az afrikaiak nulla ponttal lettek utolsók, míg most az EAE és az USA párharca lett 1–1, vagyis nekik 6–6 pontjuk lett a végére. Mivel a nettó futási arányban az Emírségek egy kicsit jobb volt, így végül ők nyerték meg a tornát. NFA-juk főként az első mérkőzésen történteknek köszönhetően ugrott nagyot, mert akkor az első félidőben 245 futást gyűjtöttek Namíbia ellen, az ellenfél pedig csak 205-tel válaszolt.

A hat meccsen összesen az Emírségek játékosa, Mohammad Vaszím gyűjtötte a legtöbb futást, szám szerint 159-et, miközben egyébként hazájának első ütőse lett, aki ebben a formátumban összesítésben átlépte a 2000-et. A legtöbb kapu, méghozzá 9, honfitársának, Mohammad Dzsavádulláhnak a nevéhez fűződik, de rajta kívül érdemes még kiemelni az amerikai színekben játszó Milind Kumart is, aki az utolsó mérkőzésen, Namíbia ellen ötös zsákmányt gyűjtött.


Alapból nem látható kép
×