Japán–Szingapúr: 5–0

2024. október 6. – Szerző: Krikettgalaxis

A férfiak után a japán női válogatott is lehozott egy sorozatot csupa győzelemmel: ők ezúttal a Kelet-Ázsia-kupára történő felkészülésként 5-ször játszottak Szingapúrral.

Az Arakurajama Szengen park Japánban, Jamanasi prefektúrában, háttérben a Fudzsival (illusztráció)Az Arakurajama Szengen park Japánban, Jamanasi prefektúrában, háttérben a Fudzsival (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Épp tegnap tettünk közzé egy hírt, ahol ugyanez a fudzsis kép volt látható: nem véletlen, hiszen a japánoknál a férfi és a női válogatott is nagyjából egy időben szerepelt, és a férfiak szereplése tegnap ért véget. Az egy világbajnoki selejtező volt, amit 100%-os teljesítménnyel nyertek – ez pedig, amiről most írunk röviden, egy sima felkészülési sorozat volt Szingapúr ellen. A két válogatott korábban még soha nem találkozott egymással. A mostani helyszín a japán krikett fellegvára, a Tocsigi prefektúrában található Szano városa volt.

Két nap múlva kezdődik a női Kelet-Ázsia-kupa, amelyen Japán is részt vesz – igaz, Szingapúr nem. Persze, ha őszinték akarunk lenni, nem biztos, hogy Szingapúr volt nekik a legjobb edzőpartner, mert elég nagy különbség volt a két együttes között – de talán önbizalomgyűjtésre jól megfelelt. Igaz viszont az is, hogy a kezdeti elsöprő japán fölény a végére egy kicsit enyhült, és voltak olyan mérkőzések, amelyeket már nem túl nagy különbséggel nyertek csak meg, sőt, a harmadik meccsen a vesztes Szingapúr csapatából választották meg a mérkőzés legjobb játékosát. Az összes eredménylap elérhető itt:

Ezek után talán az sem meglepő, hogy a sorozatban összesítésben a legtöbb futást és a legtöbb kaput is a japán együttes egy-egy játékosa szerezte: 100 futással Oda Erika, míg 9 kapuval Csanderu Ahirija zárt a ranglisták élén.


Alapból nem látható kép
×