India most sem volt nagyon meggyőző, de a két pontot csak bekaszálták

2024. október 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Az első meccsét elvesztő India a győzelemmel indító Pakisztánnal csapott össze a női vébé A csoportjában. Bár a meccs első félidejében Pakisztán igen alacsony célt állított fel, azért ezzel is kicsit meggyűlt a baja a kergetőknek – de végül sikerült érvényesíteniük a papírformát.

Az indiai női válogatott egy régebbi képen (illusztráció)Az indiai női válogatott egy régebbi képen (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár a női krikettben nem számít akkora világméretű rangadónak Pakisztán és India csatája, mint a férfiaknál, de azért na. Nagy meccsnek ígérkezett ez, már csak azért is, mert a végső győzelemre is esélyesnek tartott India nagyot botlott az első mérkőzésén Új-Zéland ellen, így lényegében kötelező volt megnyerniük ezt a mai találkozót. Pakisztán, ha igazán realistán gondolkodott, nem valószínű, hogy a továbbjutást tűzte ki maga elé célul, mert azért nőiben egy kicsit jobban le vannak maradva a világ élvonalától. De nagy küzdést várhattunk tőlük is ősi ellenfeleikkel szemben.

A dubaji stadiont, ahol a meccsre sor került, közel 16 000 néző töltötte meg: nem csoda, hogy sokan szurkoltak egyik vagy másik csapatnak, hiszen itt, az Arab Emírségeken hihetetlenül sok indiai és pakisztáni bevándorló él. A hőmérséklet amúgy a kezdés előtt 37 fok körül volt, ami nem könnyítette meg a játékosok dolgát.

A pénzfeldobást Pakisztán nyerte, és az ütést választották. Mindkét csapatnál egy-egy dobót cseréltek a múltkori meccshez képest, mindkét esetben egy sérülés miatt: Pakisztánnál Díáná Bejg helyett Szejjeda Arúb Sáh játszott, míg Indiánál Púdzsá Vasztrákar helyett Szadzsívan Szadzsáná.

Szinte az egész vébére eddig jellemző volt, hogy az ütősök sokat bajlódtak a pontszerzéssel, és nem indult ez másképpen ma sem. Renuká Szinh mindössze 1 futást hagyott az első játszmában, a hatodik dobásából pedig máris kidobta Gul Ferozát, aztán az egész erőfölényben mindössze 3 négyes született (a hatosokat pedig felejtsük is el). Az 5. játszmában közben még egy kidobás történt: a labda itt a túl korán söprő Szidrá Amín testéről vágódott a kapujára. A 29/2-re végződő erőfölény után pedig időről időre újabb kapuk vesztek el, miközben a félidő feléig egyetlen újabb határeseményt sem láttunk, sőt, a 10. játszma, amit Srejanká Pátil dobott, még szűz is lett kapuval, így utána az állás 41/4 volt. A 14. játszma volt az első, amikor végre igazán komoly gyorsítást láttunk a pakisztáni ütősöktől, ekkor ugyanis az első 5 dobásból kivétel nélkül tudtak pontot szerezni, ráadásul a 4. és az 5. labdából Fátimá Szaná két négyest is ütött, de utána az igen látványos vetődést bemutató Ricsá Ghos kapus egykezes elkapásával ő is kihullott. A végén aztán folytatódott a lassú haladás, és Pakisztán mindössze 105 pontig tudott felkapaszkodni.

India szurkolói persze nagy magabiztossággal hitték, hogy ezt csapatuk le tudja kergetni, sőt, a legvérmesebbek még azt is remélték, hogy ez akár 11.2 játszma alatt is sikerülhet, mert akkor a válogatott nettó futási aránya pozitívba fordulhatott volna. Ettől azonban, mint hamarosan kiderült, igencsak messze voltak... Igaz, az első négy labdából legalább négy szimpla meglett, de aztán Saifálí Varmá ellen máris LKE-t ítélt a bíró – viszont az is igaz, hogy ezt meg vissza kellett vonni, mert kiderült, hogy mellément volna a labda. Azonban ezek után egy igen ritkán látható dolog történt: India nem ütött egyetlen határt sem az egész erőfölényben! Ilyen női NH20-ban velük még csak egyetlen egyszer történt meg – éppen egy Pakisztán elleni vébémeccsen, még 2016-ban, és akkor ki is kaptak a végén! Mostani helyzetüket pedig még az is súlyosbította, hogy időközben Szádia Ikbál dobásából Szmriti Mandháná ki is esett, így 6 játszma után csak 25/1 volt az állás. Ezt a félidő felére Varmá és Dzsemimáh Rodriksz 50/1-re tudta javítani (most már két négyest is ütöttek), de aztán Varmá hamarosan, 32 ponttal búcsúzott. Harmanprít Kaur kapitány ezúttal a 4. rendben jött be, és ott adott némi stabilitást a csapatnak: ő és Rodriksz a 15. játszma végére 79-ig hozta föl a csapatot, és bár utána Fátimá Szaná két egymás utáni labdából kiejtette Rodrikszt és az új ember Ricsá Ghost is, de azért India csak-csak előre tudott menetelni annyira, hogy egyre jobban megközelítsék a célt. A 19. játszmában még egy szerencsétlen eset történt: Kaur a vonal elé kilépve elrontott egy ütést, amiből egyébként leverés is lehetett volna, ha a kapus jobban reagál, majd amikor az ütős nyújtózkodott, hogy beérjen a vonal mögé, valószínűleg meghúzódott valamije, és sérülten el kellett hagynia a pályát. Ám ekkor már csak 2 futás hiányzott az indiai győzelemhez, ami a sérült játékos helyére bejövő Szadzsáná egy négyessel azonnal le is rendezett.

India így végül megszerezte a létfontosságú 2 pontot, de még ezzel együtt is csak a 4. helyen állnak az 5 csapat közül, mert olyan rossz az NFA-juk, és Ausztráliával még nem is játszottak! Pakisztán jelenleg a harmadik, de Ausztrália nekik is hátravan – csakúgy, mint a szintén veszélyes Új-Zéland!


Alapból nem látható kép
×