Új, egymillió dollár díjazású miniligát indítanak Guyanában

2024. október 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A Karib-térségi Krikett-tanács Global Super League néven, a világ öt tájáról érkező öt klub részvételével indít egy kevesebb mint két héten át tartó Húsz20-as bajnokságot. A pénzdíj összesen 1 millió dollár lesz.

Guyana zászlaja (illusztráció)Guyana zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A guyanai kormány teljes támogatását élvezve, a karibi szövetség jóváhagyásával november 26. és december 7. között fog zajlani a Global Super League első idénye, mint írtuk, 1 millió dolláros díjazással.

Az 5 csapat között 11 mérkőzést terveznek majd: a csoportkörben mindenki mindenkivel egyszer játszik, a végén pedig az első kettő bejut a döntőbe. Minden találkozóra a Guyanában található providence-i stadionban kerül majd sor, és azt már tudni lehet, hogy az öt részt vevő csapat egyike természetesen a CPL-ből már jól ismert (éppen tegnap, magyar idő szerint ma hajnalban ezüstérmet nyert) Guyana Amazon Warriors lesz. A négy ellenfeléről annyit lehet tudni, hogy négy neves klub lesz négy különböző országból, de hogy pontosan kik, az még titok. Annyi kiszivárgott, hogy talán az egyik az angol Hampshire lesz, a Blast háromszoros bajnoka.

De a tervek szerint nem egy egyszeri eseményről lesz szó: minden évben meg tervezik majd tartani, más-más meghívott külföldi csapatok részvételével.

A GSL jelentőségét mutatja, hogy maga Mohamed Irfaan Ali, Guyana elnöke is nyilatkozott róla. Mint fogalmazott: A Global Super League Guyana kormányának teljes támogatását élvezi, mivel egy világszintű sporturisztikai terméket építünk. A krikett kulturális történelmünk része, egy egyesítő erő, amely része örökségünknek és a turizmusra nagy hangsúlyt fektető gazdasági diverzifikációs stratégiai céljainknak is.


Alapból nem látható kép
×