T10-Eb: a második helyen jutott tovább Magyarország a csoport rájátszásába

2024. október 8. – Szerző: Krikettgalaxis

Kiváló eredményt elérve, Németország mögött, a második helyen ért célba a magyar válogatott a Spanyolországban zajló Tíz10-es Európa-bajnokság B csoportjában. Így a csoportelődöntőt Németország ellen játszhatjuk.

A budapesti Országház (illusztráció)A budapesti Országház (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mint arról tegnap beszámoltunk, Magyarország egy Ausztria elleni győzelemmel, majd egy Németország elleni vereséggel kezdte az Európai Kriketthálózat (ECN) által szervezett Európa-bajnokságot az andalúziai Málaga melletti pályán. Azóta újabb két meccset játszottunk: sikerült legyőzni Romániát, viszont a dánok ellen egy szűk vereség következett. A pontozási rendszer itt úgy működik, hogy egy nagyobb különbségű győzelem esetén 4–0 arányban osztoznak a csapatok a pontokon, míg egy kisebb győzelem csak 3 pontot eredményez a győztesnek, és a vesztes is kap 1 pontot. Így a csoport végeredménye a következőképpen alakult:

CsapatMGyVNEPontszámNFA
1. Németország440013+3,784
2. Magyarország42208-0,415
3. Dánia42118-1,607
4. Ausztria41217+0,137
5. Románia40404-2,388

Ma 14:30-kor kezdődik a Németország elleni első elődöntő. Ha ott sikerülne nyerni, bejutnánk a csoport döntőjébe, ha viszont kikapnánk, akkor az Ausztria–Dánia végselejtező győztesével újra találkozhatnánk a második elődöntőben, ahonnan tehát lenne egy újabb esélyünk a döntőbe jutásra. Ha a döntőt is megnyernénk, akkor várjuk az ellenfeleket az A, a C és a D csoportokból az egész Eb rájátszására. (Pontosabban az A-ból már nem kell várni: azt tudjuk, hogy Skócia nyerte.) Az viszont már most eldőlt, hogy ezzel az eredménnyel kivívtuk, hogy 2025-ben is az elitcsoportban küzdhessünk az Európa-bajnokságon!

A Románia elleni mérkőzésen egyébként a legjobb ütőseink Safi Mohammed Zahir és Prashar Abhitesh voltak: előbbi 13 dobásból szerzett 30 futást, utóbbi pedig 17-ből 42-t. Ugyanitt a második félidőben Prashar két kaput is szerzett, csakúgy, mint Ainsworth Matthew. Dánia ellen a legjobb dobónk Mandhyan Harshvardhan volt, aki 3 ütőst ejtett ki, míg ütésben két emberünk is volt, aki éppen 18 dobásból éppen 42 pontot gyűjtött: Du Plooy Ximus és Bhaiji Maaz.


Alapból nem látható kép
×