Közel volt a bravúr a Tíz10-es Európa-bajnokságon

2024. október 9. – Szerző: Krikettgalaxis

A B csoport első elődöntőjében a magyar válogatottnak hihetetlen ütőjátékkal sikerült legyőznie Németországot, de sajnos amikor a csoportdöntőben újra találkoztunk velük, már nem jött össze a bravúr, így a csoport 2. helyén zártunk. Ez így is szép eredmény azért!

Budapest hídjai éjjel (illusztráció)Budapest hídjai éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mint arról tegnap beszámoltunk: Magyarország az előkelő második helyen végzett az Európai Kriketthálózat (ECN) által rendezett spanyolországi Tíz10-es Európa-bajnokság elitszintjének B csoportjában, olyan csapatokat magunk mögé utasítva, mint Dánia, Ausztria és Románia.

Ezzel a második hellyel a csoport első elődöntőjébe jutottunk be, ahol a csoportgyőztes Németországon keresztül vezethetett volna az egyenes út a döntőbe – csakhogy az alapszakasz küzdelmei során tőlük kikaptunk, így nem várt ránk könnyű találkozó. Ennek ellenére két ütőjátékosunk valami egészen hihetetlent mutatott be. Du Plooy Ximus 31 dobásból 106 futást gyűjtött be, míg Ravindran Vinoth 29-ből 91-et, így összesítésben 216/1-gyel zártuk az első játékrészt! Ez még Húsz20-ban is nagyon szép eredmény lenne, hát még Tíz10-ben! Igaz, hogy utána a német válogatottban is ott volt Fayaz Khan, aki 28 labdából 111-ig menetelt, de mivel neki nem volt egyetlen kiemelkedő társa sem, így ők csak 187 pontig jutottak el, ami Magyarország 29 futásos győzelmét jelentette! Ráadásul míg ők csak 1 ütősünket tudták kiejteni, addig nálunk hárman is 2–2 kaput szereztek: Ainsworth Matthew, Ahmad Ibrar és Mandhyan Harshvardhan is.

Ezek után a vesztes Németország a 2. elődöntőben próbálkozhatott újra, ahol a végselejtezőben az osztrákokat legyőző dánokkal találkoztak: itt már német siker született, így a csoportdöntőben ismét velük találkozhattunk. Ismét mi ütöttünk először, de sajnos ezúttal senkinek nem jött össze semmi hasonló, mint az előbb, és csak 118 futást sikerült összeszednünk, amihez a németországiaknak nem kellett több 6.5 játszmánál, hogy lekergessék. Így a csoportot ők nyerték meg, nekünk pedig meg kellett elégednünk az amúgy igen szép második hellyel.


Alapból nem látható kép
×