Megvédte címét Hongkong a női Kelet-Ázsia-kupán

2024. október 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Tavalyhoz hasonlóan idén is Hongkong diadalmaskodott a nők Kelet-Ázsia-kupáján, bár most annyival nehezebb dolguk volt, hogy nem csak két, hanem négy ellenféllel kellett megküzdeniük. Igaz, a két új csapat nem jelentett sok kihívást.

Hongkong (illusztráció)Hongkong (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 2024-es kiadásban tehát öt válogatott versengett egymással: a tavalyi három résztvevő, Hongkong, Japán és Kína mellett Dél-Koreával és Mongóliával bővült a mezőny. A helyszín is az egyik új csapat hazája, Dél-Korea volt, azon belül is az incshoni nemzetközi pálya.

Felkészülésként az 5 résztvevő közül csak a japánok játszottak a kupa előtt egy kis sorozatot: ők 5–0 arányban verték a gyenge Szingapúrt – így az önbizalomnövelésen kívül nem biztos, hogy sok szakmai értéke volt ennek a sorozatnak.

Most, a Kelet-Ázsia-kupán az öt csapat először egy csoportkörben mérkőzött meg egymással, ahol teljesen egyértelmű erősorrend alakult ki közöttük. Hongkong mindenkit megvert, Japán mindenkit, kivéve őket, Kína mindenkit, kivéve Hongkongot és Japánt, Mongólia mindenkitől kikapott, Dél-Korea pedig csak őket tudta legyűrni. Még csak különösebben szoros meccsek sem voltak, mindig világosan látszott, hogy ki a jobb.

Ez aztán átmentődött a 3. helyért játszott találkozóra is, ahol Kína igen könnyedén, 10 kapuval kerekedett felül Dél-Koreán, és a döntőre is, ahol Hongkong szintén 10 kapus győzelmet aratott Japán felett.

Érdekes módon azonban, bár a legtöbb futást egy hongkongi játékos szerezte (Mariko Hill*, szám szerint 181-et), de a dobóranglista élén hatalmas előnnyel a kínai válogatott játékosa, Liu Meng-ting zárt, aki 15 ütőst ejtett ki, a többiek pedig messze meg sem közelítették őt.


Alapból nem látható kép
×