Izgalmas sorozatot nyert meg Ruanda Malawi ellen

2024. október 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Tét ugyan nem volt, de mégis érdekesre és változatosra sikerült Malawi és Ruanda öt NH20-ból álló sorozata. Először Ruanda nyert meg kettőt, aztán Malawi egyenlített, végül az utolsó mérkőzésen egyetlen megmaradt labdával húzta be a győzelmet Ruanda.

Ruandai táj: szavanna zsiráffal (Akagera térsége) (illusztráció)Ruandai táj: szavanna zsiráffal (Akagera térsége) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Malawi már túlvan a 2026-os világbajnokság afrikai selejtezőjének első körén, ráadásul ott igen szépen szerepeltek: a hat válogatott közül a második helyen zártak, amivel továbbjutottak a nagy afrikai selejtezőbe! Ugyanez a cél lebeghet Ruanda szeme előtt is: az ő első selejtezőkörük jövő szombaton (október 19-én) kezdődik – bár nekik valamivel nehezebb ellenfelekkel kell majd megküzdeniük. Ott lesz például a teljes jogú ICC-tagország, Zimbabwe, akik, mivel lemaradtak a legutóbbi világbajnokságról, most ilyen mélyről kell, hogy kezdjék a selejtezőket. És ott lesz még Kenya is, akik a múltban nagyon erősnek számítottak: régebben még ahhoz is közel kerültek, hogy elnyerjék a tesztstátuszt – mára viszont már ENN-jogosultságuk sincs. Viszont Ruandát eddig mindig legyőzték, akárhányszor találkoztak – legalábbis a férfiak, de most ez számít, hiszen férfi selejtezőről beszélünk.

Pont ideális lehetett tehát ez a sorozat Ruanda felkészülésére: egy nem túl gyenge, de verhető ellenfél otthonába látogattak. A mérkőzésekre a Malawi déli részén található Blantyre városában került sor, azon belül is a TCA Oval nevű pályán, ahol ezek voltak a valaha megrendezett első hivatalos nemzetközi meccsek. Az eredménylapok itt érhetők el:

Összesítésben a legjobb ütősnek a ruandai Oscar Manishimwe bizonyult, aki 159 futást gyűjtött, míg a legtöbb kapu, szám szerint 11, honfitársa, Emile Rukiriza nevéhez fűződik.

A két válogatott közti örökmérleg ezek után úgy néz ki, hogy 11 egymás elleni meccsük közül 5-öt nyert meg Ruanda és 6-ot Malawi.


Alapból nem látható kép
×