Kirúgták a bangladesi férfi válogatott edzőjét

2024. október 15. – Szerző: Krikettgalaxis

A Srí Lanka-i Csandika Haturuszinhát azzal vádolják, hogy tavaly megütött egy játékost, valamint sokkal több szabadságot vett ki, mint amit a szerződése engedélyezett. Utódja ideiglenesen Phil Simmons lesz.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Harutuszinha a 2010-es években egyszer már volt a bangladesi válogatott edzője, majd tavaly februárban visszatért. Azóta a csapat nem túl sok szép eredményt tudott felmutatni (igaz, ez valószínűleg nem pont az edzőn múlt, mert előtte sem voltak éppenséggel kiemelkedőek...), bár az is igaz, éppen nemrég győzték le két tesztmeccsen is Pakisztánt.

A mostani döntést, miszerint megválnak tőle, viszont nem az eredmények alapján hozta meg a bengáli szövetség (BCB). Okként két teljesen különböző dolgot jelöltek meg. Az első az volt, hogy a tavalyi ENN-világbajnokságon az egyik meccs ivószünetében megütötte az egyik (megnevezni nem kívánt) játékosát, mivel az késlekedett, amikor vizet kellett volna hoznia a pályán bent levő ütősök számára. A második pedig az, hogy szerződése szerint évi 45 nap szabadság járt volna neki, de tavaly például 112, idén pedig máig már 59 napot vett ki.

Fáruk Áhmed, a BCB elnöke a tavalyi esettel kapcsolatban elmondta: Bármi megtörténhet a pillanat hevében, de nem üthetsz meg egy játékost. Ez így nem megy. Ez [a kirúgás] a megfelelő büntetés lesz [az edzőnek], aminek már egy ideje meg kellett volna történnie.

Haturuszinhát egyelőre hivatalosan 48 órára felfüggesztették, de már tudni lehet, hogy utána azonnal el is bocsátják (ennek az eljárásnak valamilyen jogi okai vannak). Sőt, már az utódja is megvan: a trinidadi Phil Simmons lesz az, aki a 2025. februári Bajnokok Trófeája végéig vezetni fogja a csapatot. Simmons korábban már volt Zimbabwe, Írország, a Karib-térség és Afganisztán vezetőedzője is.


Alapból nem látható kép
×