Élre ugrott a Saint Lucia a CPL tabelláján

2023. augusztus 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Igaz, kicsit csalóka a tabella, mert nagyon különböző számú meccset játszottak eddig a csapatok, de az állítás igaz: jelenleg a Kings vezeti a csoportkört, míg a most kikapó Trinbago holtversenyben az utolsó.

A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)

A kép szerzője: Rennboot (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Szép, napos idő és egy kis délnyugati szél fogadta ma délután a két csapatot: a Saint Luciát, amely már túl van a hazai szakaszon, így már 4 meccset lejátszott, és a Trinidad és Tobagó-i Knight Riderst, akik még csak egyszer veselkedtek neki, de az eső miatt annak a mérkőzésnek nem született eredménye. A Kingsben ott volt a 20 éves dobó, a valóban Saint Luciáról származó (tehát nem légiós) McKenny Clarke, aki még sosem játszott a CPL-ben.

Na meg ott volt a csapatban Johnson Charles és az egy hullámvölgy után lassan újra formába lendülő Faf du Plessis, akik nagyon bekezdtek: majdnem az első félidő feléig bent volt ez a nyitó páros, és ezalatt 85 pontig vitték föl a csapatot. Kettejük közül Du Plessis volt a jóval hatékonyabb: ő 57 futást gyűjtött majdnem 160-as aránnyal, míg Charles csak 37-et, közel 120-szal. De miután mindketten kiestek, Bhánuka Rádzsapaksa és Sikandar Raza szilárdította meg a helyét a pályán, akik együtt 34 dobással néztek szembe, igaz, a pontgyűjtésben lassabbak voltak, mint a nyitók (főleg Rádzsapaksa). Végül a Saint Lucia 167 pontot szerzett, és 5 kaput vesztett – egyébként mind az 5-öt gyors dobó ellen.

A Knight Riders félelmetes ütőnévsorára tekintve egy ilyen 168-as cél igazán nem tűnt soknak. És ahogy teltek-múltak a játszmák, ez annyiból be is látszott igazolódni, hogy a pontok szépen gyűltek, sőt, szebben, mint az első félidőben az ellenféléi, csak egy nagy bökkenő volt: közben a kapuk gyorsan kezdtek elfogyni! Főként Nicholas Pooran és Dwayne Bravo elvesztése érintette érzékenyen őket: előbbi kacsával, utóbbi 1 ponttal távozott. Csak a nyitó Mark Deyal és később Kieron Pollard tudott felmutatni értékelhető ütőteljesítményt: 33 illetve 34 ponttal, amit 19 illetve 15 dobásból értek el. De a teljes csapat nagyon gyorsan elfogyott, még 15 játszma sem kellett hozzá, és érdekesség, hogy náluk meg a 10 vesztett kapuból 9 lassú dobó ellen veszett el. Szegény Clarke, az újonc nem játszott jól: kapu nélkül maradt és pazarló gazdálkodással fejezte be egyetlen játszmányi próbálkozását.

A Saint Lucia jelenleg 5 mérkőzésből szerzett 6 pontjával az élen áll, míg a Trinbago 2 meccsből 1 ponttal az utolsó.


Alapból nem látható kép
×