Stoinis vezérletével már a négyben a szuperóriások

2024. április 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem sikerült a visszavágás a Chennai Super Kings számára a négy nappal ezelőtti vereségért a Lucknow Super Giants ellen, pedig ezúttal a sárgák játszottak otthon, és volt egy százasuk is az első félidőben – csakhogy Marcus Stoinisnak is volt egy a másodikban. Ennek köszönhetően pedig a vendégek nyertek, és följöttek a rájátszást érő 4. helyre.

A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)

A kép szerzője: Mohitextreme (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Mint a bevezetőben említettük, pár napja Lakhnauban a Super Giants vette sikerrel ugyanezen két csapat csatáját, most viszont Csennaiban vívtak meg egymással. Igaz, a helyszín olyan túl sokat nem számított: egyrészt a lelátón a sárga szurkolók tengere mindkét helyszínen nagyon hasonló volt (na jó, azért most még nagyobb arányban voltak a CSK-rajongók), másrészt ez a pálya is, a lakhnauihoz hasonlóan, (végre?) nem annyira ütősbarát volt, mint némelyik másik stadionban, ahol csak úgy burjánzottak a 200 fölötti pontszámok. A mai találkozó előtt is a tévés szakértők (Ian Bishop és Matthew Hayden) úgy látták, a sávtalaj kissé tapadós, és alacsony pontszámokra számítottak. Hát, ez végül nem egészen teljesült.

Az viszont teljesült, amit szintén ezek a szakértők jósoltak: hogy a pénzfeldobást megnyerő kapitány a dobást választja majd a később várhatóan megjelenő harmat miatt. Kannaur Lokes Ráhul, az LSG kapitánya pontosan a harmatra hivatkozva választotta a dobást.

A vendégek változatlan csapatot küldtek pályára, míg a hazaiaknál egy változás történt: Rachin Ravindra kimaradt, míg Daryl Mitchell bekerült az összeállításba, így nem történt meg, amit sokan vártak, hogy Adzsinkja Rahánét lejjebb mozgatják a nyitó pozícióból.

Végül nem sokat számított, hogy Raháne hol játszik: az első játszmában ugyans máris kiesett, méghozzá Ráhul kapus szép, vetődéses, egykezes elkapásának köszönhetően. Néhány dobás múlva máris majdnem tovább fogyatkozott a Super Kings: Mitchellt azonban a rövid hármas Jas Thákur elejtette. A játékos azonban még az erőfölényben jóvátette ezt a hibáját, és dobóként a 6. játszmában sikeresen kiejtette Mitchellt, sőt, ezt az egész játszmát úgy hozta le, hogy csak egyetlen futást hagyott benne a sárgáknak. Az erőfölény így 49/2-vel zárult – ebből Riturádzs Gájkvár egymaga 37-tel vette ki a részét. Aztán az érdekes módon 4. rendbe felléptetett Ravindra Dzsadedzsá sem tudott nagyot lendíteni a csapaton: úgy tűnt, beigazolódik az alacsony pontszámú meccs sejtése. Az első hatos például csak a 13. játszmában született, méghozzá Sivam Dube részéről: érdekesség, hogy ekkor Gájkvár már 71 futáson állt, de neki még nem vot hatosa. Innentől kezdve viszont elkezdtek szinte záporozni a maximumok: Dube a félidő végéig még hatot, Gájkvár pedig hármat zúdított ki a pályáról, így előbbi 27 dobásból 66 pontot gyűjtött be, utóbbi pedig átlépte a 100-at is! Dubét aztán a legvégén még kifutották, így egyetlen dobás maradt még a közönség imádott Mahendra Szinh Dhoníja számára is: ő pedig azt az egyet négyesre ütötte, így végül a CSK 210 ponttal zárt.

Vajon egy 200 fölötti cél kergetésébe úgy jó belevágni, hogy egy játszma után 1/1-re állunk? Nem kell krikettszakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: a legkevésbé sem. Márpedig a Super Giants így kezdett: Dípak Csáhar egyik labdáját ugyanis Quinton de Kock rábelsőélezte a saját kapujára, aztán a bejövő új embertől, Marcus Stoinistől is csak egy futásra futotta ebben a játszmában. Nem úgy a többiben! Az ausztrál világbajnok ugyanis innentől kezdve lehorgonyzott a pályán, és hiába történt bármi a társaival, ő csak maradt és maradt. Ráhul és a csereként behozott Devdatt Padikkal ma csak szenvedett, szinte megkönnyebbülés lehetett az LSG-szurkolóknak, amikor utóbbi is kiesett, és bejöhetett Nicholas Pooran. A karibi ütős akkor jött be, amikor Stoinis már 54 ponton állt, a csapatnak pedig 123 futás hiányzott 54 labdából. Ezek után kellett ugyan még pár játszma, mire Pooran belelendült, de azért megtette: a 16-odikban például egy 6–4–6-os sorozattal faragott le egy szép darabot a hátrányból – utána viszont 34 futással kiesett. Stoinis viszont már a 18. játszmában, 56 labdából elérte a maga 100-asát, majd Dípak Húdá segítségével az utolsó játszma előttre 194-re emelte a csapatot: 17 hiányzott az utolsó 6 dobásból! Stoinis viszont nem húzta 6 dobásig az időt: először egy 6-ost, majd egymás után három négyest szerezve (közülük az egyik ráadásul rossz dobás volt) 3 dobással a vége előtt bekormányozta az LSG-t a célba! Ő maga 124-neskivel zárt, ami az idény eddigi legmagasabb egyéni pontszáma lett.

A mai eredménynek köszönhetően a két csapat éppen helyet cserélt a tabellán: a Lakhnau följött a negyedik helyre az ötödikről, míg a Csennai pont fordítva.


Alapból nem látható kép
×