2 szünnap után trinidadi sikerrel folytatódott a CPL

2024. szeptember 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy kis pihenőt tartottak az elmúlt napokban a karibi liga csapatai, majd egy igazi hatosütőversennyel tértek vissza: a Saint Lucia Kings és a Trinbago Knight Riders csatáján ugyanis nem kevesebb mint 30 maximumot láthattunk. Ezek megoszlása 13–17 volt a vendégek javára, és ez is volt a döntő: ők nyerték meg a meccset.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ellentétes érzelmekkel érkezhetett meg a két csapat a mai találkozóra annak ellenére, hogy mindketten vereséget szenvedtek utoljára. De míg a Knight Riders kezéből csak a végén csúszott ki a győzelem, addig a Saint Lucia teljesen szétesett, és agyonverték őket a guyanaiak. És mivel csak egyikük számára volt esély, hogy ma javít, érdekes összecsapásnak néztünk elébe.

A Trinbagónál két kényszerű csere történt a legutóbbi találkozójukhoz képest: Andre Russellt és Josh Little-t kellett nélkülözniük, akiket Jason Roy-jal és Jayden Sealesszel igyekeztek pótolni. Eközben a kékek hármat is változtattak: ott Ackeem Auguste, David Wiese és Khary Pierre maradt ki, helyükre pedig Shadrack Descarte, Khari Campbell (egy újonc) és Aaron Jones érkezett.

Ezen a pályán eddig a sok futás volt a jellemző, de azért most nehezíthette a helyzetet a korábbi esők miatt esetleg nedvességet tartalmazó talaj, a szél és egy sötétebb, gyanús folt a sáv egyik jótávos végén. A Trinidad a dobást választotta, így Faf du Plessis és Johnson Charles érkezett ki ütni. Az első játszmában még valóban nyoma sem volt a sok pontnak, de utána azért szépen kibontakoztak a dolgok. A másodikat már az éppen 23. születésnapját ünneplő Jayden Seales dobta, és itt már láttunk egy 6–4–6-ot Charles részéről, sőt, ő ezek után is így próbálta folytatni – aztán viszont Sunil Narine kiejtette: de azért a 200 fölötti aránnyal gyűjtött 29-e így is szép kezdés volt. Az eddig csendes Du Plessis az 5. játszmában indult be igazán (igaz, egy elkapást közben elejtettek ellene) – majd a 6. játszmában ismét Narine csapott le, ezúttal Descarte-re, ráadásul ez a játszma majdnem szűz is lett. Szóval eddig nagyon hullámzó volt a játék: amikor Narine dobott, akkor a TKR járt jól, amikor bárki más, akkor az SLK. Az állás az erőfölény végén így 57/2 lett. Aztán amikor Narine-ra nem dobó, hanem mezőnybeli feladat várt volna, ott már nem sikerült neki ilyen jól a kivitelezés: hamarosan ő is elejtett egy elkapást Du Plessis ellen, aki így még egy további hatossal lépdelhetett előre a folytatásban. De sokkal többel nem, ugyanis a 34 futás elérése után Vakár Szalámhíl eltalálta a középső karóját. A következő ütőstársulás, amit Roston Chase és Bhánuka Rádzsapaksa alkotott, csaknem egy fél félidőnyi időt töltött bent együtt, ami alatt pedig ha nem is kirobbanóan gyorsan, de csak begyűjtöttek 80 futást, sőt, a végén még Tim Seifert és Matthew Forde is beütött fejenként egy-egy négyest és hatost, így a végére egy egész szép, 187-es eredmény jött össze a Saint Luciának – és mindeközben Narine a 4 játszmájában 3,25-tel gazdálkodott: elképesztő!

A kergetés elején pedig úgy tűnt, Narine ütésben is nagyot alkothat ma. Igaz, az első határja még csak négy TÉM-extra lett, de utána gyorsan jött két hatos is tőle – viszont már a második játszmában az újonc Campbell őt kiejtve szerezte meg élete első CPL-kapuját! Rögtön a kapu után Shaqkere Parris viszont szintén egy hatossal jelentkezett be, ami már előrevetítette, hogy ő is milyen felfogásban fog ma játszani. A 4. játszma 4. dobásában dupla szerencsétlenség érte a Kingst, azon belül is Johnson Charlest: először is csapattársa, Alzarri Joseph egy olyan széleset dobott, hogy azt még ő sem érte el, így 5 extra lett a vége, másodszor pedig eközben a bal combja meg is sérült, így aztán a folytatásra Seifert állt be a helyére kapuskodni. A TKR másik nyitójáról, Royról eddig nem sokat szóltunk, de nem is nagyon volt miért: elég lassan haladt, és a 6. játszmában ki is esett – de az erőfölény így is 72/2-vel zárult, elsősorban Parrisnak köszönhetően, aki ekkor már 9 dobásból 31-nél tartott! Rajta kívül most Nicholas Pooran és Keacy Carty is próbálkozott volna valami hasonlóval, de ők ma inkább csak visszahúzták a csapatot. Parris 20 dobás után már 50-nél járt, míg Carty például 70 alatti aránnyal esett ki végül. És ha az első félidőben soknak tűnt az elejtett elkapások száma (volt még egy, amit nem említettünk), hát most a Kingstől is láthattunk egyet: a 11. játszma végén a kapus, Seifert kezeiből pattant ki egy labda, ami már úgy tűnt, megvan... De ezzel együtt is egy elég jó időszakot élt át ekkor a Saint Lucia: 9.2 után 13.5-ig nem tudott egy határt sem szerezni az ellenfél. De 13.6-tól annál többet. Eddigre ugyanis már kiesett Parris is, helyére pedig Kieron Pollard jött be, aki innentől kezdve (nulla négyes mellett) hét hatost zúdított ki – ebből négyet a 19. játszmában, így visszafordította a veszni látszó meccset a TKR javára, sőt, a végén még egész kényelmes is lett a győzelmük, mert 5 labda meg is maradt, amikor beértek a célba.

Ezen eredmény eredményeként a Trinbago az ötödikről a harmadik helyre lépett előre, míg a Saint Lucia a negyedikről az ötödikre hanyatlott.


Alapból nem látható kép
×